20140524

Hold on, dear Self.

Saya tidak pasti bagaimana yang lain menghabiskan hari-hari mereka sebelum minggu ulangkaji bermula. Kalau saya, kebanyakkannya adalah bertapa di ruang penuh buku (bersama dua tiga orang lagi rakan), menghadap komputer riba dan dibawah pengaruh kaffien.

Apabila jumantera jingga menjelang, pulang ke kolej dan memesan lauk-lauk super-duper-pedas bagi hilangkan sedikit rasa gusar pada ketidaksiapan kerja yang perlu di submit by this week.

Malahan sedang mereka dipeluk gaun-gaun anggun meleret ke tanah, menghadiri majlis bergemelapan. Saya masih berbungkus pakaian yang dari pagi tidak bertukar. Dan memasang harapan agar malam ini merupakan malam terakhir saya menongkat mata ke pagi buta.

Namun seperti kebanyakkan hari, harapan ini hanya menjadi rutin harapan tidak dimakbul. Walaubagaimana-pun, saya merasakan bahwa saya benar-benar hidup pada minggu ini..

(Catatan Orang ***** ****)
22/05/2014

3 comments:

  1. Try to spend some precious time to cherish every millisecond that you buy.

    ReplyDelete
  2. sekali setaun je jadi mcm ni, hold on beb. lepas tu rock n roll!!

    ReplyDelete
  3. Aku tunggu kau masuk alam kerja M..

    ReplyDelete