20120207

Tiket paling murah ke Hawiyah. Lai lai lai !

Status facebook: ge-girl is married to gurlzz

tu in english. tak faham ? okey ni bahasa melayu

Status mukabuku: ge-girl berkahwin dengan gurlzz


Tempat kejadian 1
Kawan beliau : Perghhh.. bila ko kahwin doh ? (Gelak-gelak)
Beliau           : Alaa.. fake relay je ni doh. (Dengan bangga dia jawab)


Tempat kejadian 2
Non-muslim   : Ehh, maii. Agama awak dah beri green light kahwin sejenis?
Muslim          : Haaa. u tahu dari mana ni?
Non-muslim   : Ni kawan awak buat status kat facebook
Muslim          : What the fuuuuuuuuuu -.-'


Nampak ringan seperti kuman.
Namun impaknya besar lebih besar dari lengan.
Bukan niat nak bajet alim, tunjuk diri kononnya kuat iman
Orang kata buat sekadar renungan
Nak tegur depan-depan takut keterlaluan
Jadi pulbish di sini supaya disebarkan :D

Hawiyah, Nama lain bagi Neraka
Peace ! Salam maulidur-rasul !

Wallahu a’lam bish-shawabi.

20 comments:

  1. betul2...nanti non-muslim salah faham lak sal islam

    ReplyDelete
  2. pusing2..kita sbg muslim lah yg dah merosakkan Islam di mata non-muslim!

    ReplyDelete
  3. siapa yang kahwin sejenis tu buat malu dgn agama lain je.. haishh.. nice entry

    ReplyDelete
  4. aritu kt fb, my chinese fren dia letak in a relationship with gurl best fren dia..
    i thot mmg diorang ni les..
    ish..even yg chinese pun kita dah macam, eh, diorang ni, dulu elok je tgk diorg straighht sejak bila pula diorg da tukar citarasa..

    ni lagilah, kalau org islam kita yg buat mcm ni.. -_-'

    ReplyDelete
  5. mendalamnya..jeles sekejap.dah dijadikan pasanagn yang sedia ada,nak juga pasangn sejenis..sedih betul !!

    #slmt mlm..salam maulidur rasul..

    ReplyDelete
  6. perhhh ! menusuk.. patut share niw kat fb...bukan semua sedar ttg niw ! maii awk the best lah .

    ReplyDelete
  7. ishk3..nmpak mende kecik je..tp bleh wat org slah faham..nauzubillah..

    ReplyDelete
  8. nice one.
    terkedu kejap sebab chemay pernah buad macam tuh before ni.
    tak sangke besar effect dia.
    lepas ni ta akan buad dah.

    nice sharing.
    thanks dear.
    :)

    ReplyDelete
  9. itulah..
    orang kite sekarang ambik mudah pasal agama..

    ReplyDelete
  10. CK pernah di goda kaum sejenis bbrapa kali..
    geli dennn..

    ReplyDelete
  11. Niat mungkin berbeza, namun tafsiran masyarakat yang melihat mungkin berlainan

    ReplyDelete
  12. WuMing adalah non-muslim... Tapi faham...

    ReplyDelete
  13. ya Allah..bru prasan..tp cik x penah la buat cmtu..

    ReplyDelete
  14. TEguran perlu diberikan buat mereka ini supaya tak mencemarkan imej agama kita yang suci...

    ReplyDelete
  15. sgt2 tepat samalah cm kes kapel tulis dh engaged...sedangkan xhalal pon... ehmm maybe dorg igt tu sekdar benda mainan then putus update kate single -.-"" adeh..

    ReplyDelete
  16. Benda-benda 'ringan' macam ni lah yang selalu menimbulkan kekeliruan. Kan? Moga-moga dijauhkan perkara sebegini. Amin.

    ReplyDelete