20120113

Perjalanan

Dia sedang berada dalam keadaan runsing, pusing, gundah gulana
Ibarat berada dipersimpangan jalan selepas melalui satu perjalanan yang sangat mencabar, Di persimpangan itu perlu membuat keputusan yang bakal menentukan perjalanan yang lebih mencabar.

Cuba minta pendapat orang di sekeliling namun tetap jumpa jalan buntu
Pendapat mereka sangat hebat tetapi fikirannya tak dapat mencerna dengan baik
Cuba tanya Encik Google yang ohsem tetap jumpa jalan yang sama
Tak yakin dengan keyakinan dan kebolehan sendiri mungkin hmm

Walaupun perkara itu lama lagi akan terjadi
Namun mana mungkin Masa akan berhenti berehat sebentar di R&R Dengkil
Ayah berpesan ' apa yang engkau pilih hari ini, keluarga engkau di masa hadapan akan rasa tempiasnya '

Dia lemah berada dalam situasi itu. Dia mohon pertolongan.

Hamba Allah yang sedar dia hampir ke umur yang membolehkan dia tenguk cerita seram 18+ di movie, Maii hehe

Wallahu a’lam bish-shawabi.

16 comments:

  1. maii baru nk masuk 18thn ke??

    ReplyDelete
  2. Ha'ah. Kenapa kak ujie tanya. Maii nampak tua ya ;DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..dok eh! just asking..
      sbb blm kenal sgt kan. ^__~

      Delete
  3. fikir benda paling worse bila kita nk mek sesuatu keputusan...bila kita leh hadapinya mksdnye itulah keputusan yg terbek... syabab ade tulis kt entri syabb..hehe.. btw hebat lah perut mai lepas refresh je xcucit da...hihih..

    ReplyDelete
  4. kdg2 budak kecik belum 18 pun yang akan over tengok dari 18+.

    ReplyDelete
  5. good luck in making decision... =)

    ReplyDelete
  6. telur power:

    Terima kasih. Ni link telor power. Kalau click atas tu nanti error
    http://dairibukutigalima.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. maii yup sebenar dah follow belog maii nie,tapi entri nie tak taw nak kasi komen hehehehe...

    ReplyDelete
  8. Telor power:

    Maii tahu. Hehe. Bro kata nak tinggalkan jejak so maii letak la link. Mai pun dah follow blog bro. Suka tenguk picture dalam blog tuh. Dulu maii ada gak take picture macam tuh, tapi bila kamere rosak terus rasa tak best. Giler mencekik darah uncle kedai tu siap letak interest kalau lambat amek. sampai sekarang tak pi amek. huhu

    ReplyDelete
  9. maii: hehehe tq, tapi kedai apek mana tu. biar betul ada interest. baek amik sekurang2nya ada,bley amik gambo semula

    ReplyDelete
  10. tak apa.
    fikir dalam2.
    kadang2 orang tak boleh tolong kita buad keputusan.
    :)

    ReplyDelete
  11. telur power:

    Kat klang. Area masjid india tuh. Takpe nanti kalau dah kerja beli baru kofkof :P

    ReplyDelete
  12. kak ujie:

    Hehe.. mari lah berkenalan kak ;DD

    ReplyDelete
  13. sangat betul kata ayah itu..:)

    ooo..muda lagi...maii ni..hehe..:)

    ReplyDelete