20111207

Dewasakah anda? Tepuk dada tanya jiwa

Selagi kita bernafas tugas kita ialah memakmurkan dunia [credit]

Hari baru, permulaan hidup yang baru dan
yang pasti perjalanan hidup yang masih panjang.
Indah ke jadi dewasa ni?
Nahh.. saat ni saya tertunggu-tunggu apakah 'jalan' yang DIA sajikan untuk saya.
Nampak poyokan? Yeahh! Makcik ni sejak azali terserlah kepoyoyan dia :D

Habis exam semua orang duk sebuk post kat fesbuk
'saya dah dewasaa!'

2 3 minggu lagi kita tenguk eh, mesti kami akan tulis macamni
'Rindunya kat sekolah, kat cikgu, kat pakcik kebun, kat abang kantin'

Padahal sebelum last paper haritu dia buat status ni
'Lambat gila waktu berputar. Bila nak habis sekolah?'

Nampak? Nampak? Dewasakah kami?
Lumrah kehidupan, manusia suka mengeluh kankankan XD
Saya bahasakan kami kerana saya juga dalam golongan mereka :D
Golongan orang yang baru je merasa seciput nikmat dunia ngehehee
Ok ok tak semua macam tu, saya tahu

"Jangan lihat apa yang telah kamu usahakan, tetapi lihatlah apa yang belum kamu selesaikan"

Apa yang kita belum selesaikan?
Tepuk dada, bahu, lutut, kepala untuk sedarkan diri saya sendiri dan mungkin anda :DD

Wallahu a’lam bish-shawabi.

11 comments:

  1. bese la 2..

    sume org sme je..kih3..

    ReplyDelete
  2. Hafiz

    Terima kasih.. tak sangka pulak saya tengah bermadah :D

    ReplyDelete
  3. best la tahun depan da takyah pakai baju sekolahh :)

    ReplyDelete
  4. Hafiz

    Tak best bila nak ambil result je :DD

    ReplyDelete
  5. Result keluar lambat lagii. soooo. enjoy meyh :) hhee

    ReplyDelete
  6. mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

    ReplyDelete
  7. yg penting.. kita ada insight^^

    ReplyDelete
  8. benar2 , mg skap mnusia untuk mngeluh , melatah bila sumting not rite ,

    and the end they will miss that moment

    ReplyDelete